Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
Laatste artikelen

Sculptuur-Verbeelding-Techniek

Lezing Ruud Kuijer in Museum Boerhaave

Zondag 6 juli om 14.00 uur geeft beeldhouwer Ruud Kuijer een lezing in Museum Boerhaave over zijn werk, getiteld ‘Sculptuur-Verbeelding-Techniek’. De kunstenaar, bij wie het materiaal beton favoriet is, gaat dieper in op de wisselwerking tussen techniek, materiaal en verbeelding. Kuijer is niet een beeldhouwer die zijn materiaal op illustratieve wijze aanwendt. Hij wil zijn materiaal volledig doorgronden en de eigenschappen laten spreken in zijn beeld. Voor hem zijn sculpturale verbeelding en techniek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kuijer werkt met een team van timmerlieden, lassers, vlechters, beton- en hijsspecialisten. 

 “Je maakt betere beelden als je goed weet wat wel en niet kan; als je ervaring met je materiaal hebt nemen creativiteit en vrijheid toe. Als je ziet hoe materiaal zich gedraagt, ontstaan nieuwe ideeën”, aldus de kunstenaar. Ruud Kuijer zal ingaan op het proces van ontstaan van zijn sculpturenproject Waterwerken aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht en specifiek op het maakproces van zijn 14 meter lange beeld Waterwerk VI Overstag, van allereerste idee tot uiteindelijke plaatsing. Ook zal hij de bezoekers meenemen en zijn ideeën toelichten aan de hand van de tentoongestelde werken in Museum Boerhaave.    

 De tentoonstelling van een selectie werken van Ruud Kuijer is t/m 4 augustus in Museum Boerhaave te bezichtigen. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden .

Lezing Sculptuur-Verbeelding-Techniek

Datum: zondag 6 juli om 14.00 uur


Aanmelden: via www.museumboerhaave.nl

Toegang: gratis met geldig entreebewijs

                         

Museum Boerhaave

Lange St Agnietenstraat 10

2312 WC Leiden
Reacties (7)

 Tip voor een leuk kinderuitje !

Feest! Op zaterdag 21 juni wordt nijntje 59 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd bij haar thuis, in het dick bruna huis in Utrecht. Nijntje zelf is aanwezig om een verjaardagskusje in ontvangst te nemen. Ook kun je met haar op de foto en een verjaardagskaart voor haar maken.

In de zomervakantie hoef je je ook niet te vervelen: de hele zomer is er van alles te doen in het dick bruna huis tijdens de Zomer van Dick Bruna (19 juli t/m 31 augustus 2014).

Tijden: 11.30-16.00 uur
Toegang: gratis (excl. entree).
Aanmelden: niet nodig 

 

De Zomer van Dick Bruna

Vier de zomervakantie met nijntje in het dick bruna huis! De Zomer van Dick Bruna is een speciale zomerprogrammering voor kinderen van 3 tot 6 jaar. In de vakantie is er van alles te doen: van voorleesmiddagen tot speciale peuter-kleutertours. Dit jaar staat de Zomer van Dick Bruna in het teken van de tentoonstelling Sport is spel.


Voorlezen en dansworkshops
Een fijne zomermiddag in het dick bruna huis! Luister naar de leukste Dick Bruna-sportverhaaltjes in de boekjeskamer, verteld door een professionele voorlezer.Daarna kan je in de Gymzaal dansen onder begeleiding van studenten van MBO Utrecht Dans.

Data (woensdagen): 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus
Tijd: 14.00 uur


Peuter-kleutertour
Doe samen met de rondleider de kijkopdrachten en spelletjes en leer zo Dick Bruna's sportwereld kennen. Sporten in de gymzaal, met nijntje op het erepodium, en na afloop van de tour knutselen. Speciaal voor peuters en kleuters en hun ouders/verzorgers.

Data (vrijdagen): 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus
Tijd: 11.30 uur.

Kosten: € 3 per kind (excl. entree). Volwassenen betalen enkel entree.

Aanmelden: rondleidingen@centraalmuseum.nl of 030-2362393 (di t/m vrij 10.00 – 13.00 uur)

Sport is spel
Bewegen is leuk! Hoe vroeger je ermee begint, hoe beter. In de tentoonstelling Sport is spel - Dick Bruna op de bovenverdieping van het dick bruna huis ontdekken kinderen hoe nijntje en haar vriendjes bewegen en sporten ze met hen mee.

Balanceer op de evenwichtsbalk, of hinkel op de hinkelbaan. In de kleedkamer kan je je verkleden in verschillende sporttenues en vervolgens sporten in de gymzaal. Na afloop kan je als winnaar op de (sport)foto met nijntje. Ook voor volwassenen is in de tentoonstelling veel te ontdekken, zoals Bruna’s boekomslagen uit de Zwarte Beertjesserie met het thema sport en spel. Ook krijg je inzicht in de werkwijze van Bruna. De tentoonstelling laat circa 100 originele werken van Dick Bruna zien. Veel daarvan is nooit eerder tentoongesteld.

Museumvaart

Centraal museum en Dick Bruna huis zijn ook te bereiken met de boot van Rederij Schuttevaer vanaf de Oudegracht 85

Vaar mee naar het centraal museum en na het bezoek vaart u mee terug naar het centrum van Utrecht, de Oudegracht 85

http://www.schuttevaer.com/rondvaart/museumvaart-0

 


Reacties (11)

Alles voor uw boot vindt u in onze watersportwinkel onder  de Monicabrug in het centrum van Utrecht.

 

Vlaggen, landvasten, reddingsvesten, enz verkopen wij in onze winkel

Hengelsport en aas voor de hengelsport verkopen wij ook

bezoek onze website eens. www.watersportwinkel-utrecht.nl

Wij zijn zeven dagen per week open !

Eerste en tweede pinksterdag zijn wij gewoon open van 9 uur tot en met 18 uur.

 

Onze watersportwinkel is gelegen aan de Passantenhaven Utrecht Weerdsluis

Reacties (8)

Varen in Utrecht ?

Huur een rondvaartboot voor uw gezelschap af. U bepaalt waar u wilt op en afstappen en u kunt een prachtige vaarroute door de Utrechtse grachten kiezen en ook over de Rivier de Vecht of over de Krommerijn naar Rhijnauwen. Aan boord kunt u genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk kunnen wij voor een gids zorgen, die vertelt wat er te zien is en was. Een leuk bedrijfsuitje of een verenigingsuitje begint met een rondvaart tochtje in of om Utrecht.

Kijk op : http://www.schuttevaer.com/rondvaart/boothuur-0 voor meer informatie over

Bootverhuur in en rondom Utrecht en laat uw gezelschap geniet van een mooie dag op het water.

Reacties (15)

Ruud Kuijer en Beelden in Leiden: Extra Strong

De tentoonstelling Beelden in Leiden (22 mei-3 augustus 2014) voor jong talent, staat dit jaar in het teken van het materiaal beton. Negen jonge beeldhouwers, geselecteerd door curator Feico Hoekstra, zijn gevraagd een sculptuur uit te voeren in beton. De stichting Beelden in Leiden organiseert de tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht.

Vanwege zijn visie en expertise is kunstenaar Ruud Kuijer gevraagd het initiatief te ondersteunen door een masterclass te geven en satelliet-tentoonstellingen van zijn werk in verschillende Leidse musea te verzorgen.

Ruud Kuijer werkt al 25 jaar met beton en heeft het materiaal grondig onderzocht op haar sculpturale kwaliteiten. Heel verschillende series, groot en klein, samengesteld uit meerdere materialen en uit één stuk, zijn door de jaren heen ontstaan. De presentaties geven een dwarsdoorsnede van Kuijer’s werk vanaf 1993. Ruim 20 beelden zijn te zien. 

De museumcollecties geven aanleiding tot vier verschillende invalshoeken:

1.     Beton en Oudheid in Rijksmuseum van Oudheden. De Romeinen kende reeds beton, de koepel van het Pantheon in Rome is van beton. De kennis van het materiaal raakte in onbruik en kwam pas weer terug in de 19e eeuw bij de ontdekking van gewapend beton.

2.     Sculptuur en collage in Rijksmuseum Volkenkunde. Kuijer maakt samengestelde sculpturen. Ook al giet hij ze in één keer, de mallen bestaan uit verschillende vormen en voorwerpen. Het idee van collage-sculptuur wortelt in het kubisme, ontwikkeld door Picasso en Braque. Zijn grote belangstelling voor primitieve kunst leidde in het werk van Picasso tot een radicale vernieuwing van de beeldhouwkunst in 20e eeuw waar veel kunstenaars tot op de dag van vandaag op voortbouwen.

3.    In Museum Boerhaave is de relatie kunst en techniek aan de ordeMal en sculptuur worden naast elkaar getoond zodat de bezoekers inzicht krijgt in het maakproces. Hier zal ook de film Waterwerken vertoond worden, deze geeft onder andere inzicht in het ontstaan van de ruim twaalf meter hoge sculptuur Waterwerk VII Cohesie.

4.     In de collectievan het Leids Universitair Medisch Centrum zal Ruud Kuijer’s werk getoond worden in relatie tot hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst van bekende beeldhouwers als Sjoerd Buisman, Peer Veneman, Pjotr Müller, Tom Claassen en Henk Visch.

Alle presentaties zijn van 22 mei tot 3 augustus. In Museum Boerhaave vanaf 2 juni.

 

Opening 

Opening op donderdag 22 mei om 17.00 uur in de Evangelische Lutherse Kerk, Hooglandse Kerkgracht 26 in Leiden. Ruud Kuijer is één van de sprekers. U bent van harte welkom.

Deelnemende kunstenaars 

Tim Breukers, Nadine van Veldhuizen, Luuk van Binsbergen, Kim van Erven, Catinka Kersten, Jimi Kleinbruinink, Marleen Hartjes, Dieke Venema, Izaak Zwartjes. www.beeldeninleiden.com  

Veiling

Dinsdag 3 juni zal Job Ubbens, directeur Christie’s  Nederland, kunstwerken van de tentoonstelling veilen, waaronder twee werken van Ruud Kuijer. Deze veiling vindt plaats van 18.00 tot 20.00 uur in de Lutherse Kerk in Leiden. De opbrengst gaat grotendeels naar de stichting Beelden in Leiden. U kunt zich aanmelden via veiling@beeldeninleiden.nl waarna u de catalogus krijgt toegestuurd.

 

Ruud Kuijer

informatie op www.ruudkuijer.nl 

Reacties (9)

MOEDERDAG Utrecht arrangement

 

Laat de mooiste Moederdag vroeg beginnen dit jaar!

 

Overnachting in een moderne, gezellige tweepersoonskamer van zaterdag 10 op zondag 11 mei 2014 in Apollo Hotel Utrecht.  Het hotel bevindt zich in hartje centrum op loopafstand van het centraal station en parkeergarages.

Moederdagontbijt zondagochtend in het hotel!

 

Verken na het ontbijt de historische binnenstad per boot. Rederij Schuttevaer verzorgt de rondvaart en biedt een verfrissende kijk vanaf het water. Je schipper vertelt graag over het mooie Utrecht.

 

De winkels openen om 12:00 uur op zondag.

 

’s Middags samen aan tafel met een uitgebreide luxe high tea bij Stadskasteel Oudaen:

 

 • Glas prosecco
 • Runderbouillon met      salie
 • Quiche met tomaat,      kaas en gerookte spek
 • Diverse soorten      sandwiches van biologisch brood
 • Scones met room en      marmelade
 • Petit fours
 • Muffins
 • Roomboterkoekjes
 • Macarons
 • Cake
 • Verse jus d’orange
 • Thee en koffie      (biologisch en fairtrade)

 

 

Moederdagarrangement voor 2 personen: € 139,50

 • overnachting tweepersoonskamer Apollo Hotel Utrecht
 • ontbijt voor twee personen Apollo Hotel Utrecht
 • binnenstadrondvaart van een uur voor twee personen (afvaart ieder heel uur van 11:00 – 17:00 uur) met Rederij Schuttevaer
 • luxe high tea voor twee personen bij Stadskasteel Oudaen

 

http://www.apollohotelsresorts.com/hotels/NL/utrecht/apollo-hotel-utrecht-city-centre/arrangementen/moederdag-arrangement-2014/

Voor meer informatie en direct boeken.

Reacties (8)

MOA Museum Oud Amelisweerd       

Een kunstmuseum met drie collecties: de buitenplaats Oud Amelisweerd, de Armando Collectie en een collectie Chinese en historische behangsels.

MOA | Museum Oud Amelisweerd huist in het gerenoveerde 18e eeuwse landhuis van de historische buitenplaats Oud Amelisweerd. MOA is een kunstmuseum met drie collecties: de buitenplaats Oud Amelisweerd, de Armando Collectie (van het voormalig Armando Museum in Amersfoort) en een collectie Chinese en historische behangsels. MOA verbindt de drie collecties in één programma en wil daarmee de wezenlijke en universele relatie tussen mens en natuur onderzoeken, presenteren en verdiepen. MOA opent met de tentoonstelling Armando in het woud.

Na de verwoestende brand in het Armando Museum in 2007 heeft de Armando Collectie enkele jaren een zwervend bestaan geleid. De collectie van de veelzijdige kunstenaar Armando – schilder, beeldhouwer, schrijver, tekenaar, – vindt in MOA een waardig thuis: in MOA is het brede oeuvre van Armando permanent in wisselende tentoonstellingen te zien.

Het landhuis Oud Amelisweerd behoort dankzij eeuwen van incidentele bewoning tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuwse edelmanwoning in Nederland. Het ensemble met landhuis, koetshuis en tuin behoort tot de top-100 van de Rijksmonumenten in Nederland. Het landgoed is omringd door een ‘Arcadisch landschap’, een parklandschap dat is aangelegd in de geest van de Verlichting.

Hoogtepunt in de Collectie Historische Behangsels is het bijna 250 jaren oud papieren Chinees behang waarmee de wanden van de twee belangrijkste salons van het landhuis volledig zijn bedekt. Het behang is in de periode 1750–1770 in het Chinese Kanton gemaakt en kwam met de V.O.C. naar Nederland. Het behang met Chinese natuurmotieven, jachtscènes en een drakenbootrace is uniek: het meeste Chinese behang uit deze periode is verdwenen uit Nederland. Oud Amelisweerd is een van de zeer weinige plaatsen waar dit behang op de originele locatie is te zien.

De Verdieping, het documentatie- en kenniscentrum van MOA, biedt ruimte aan de documentaire, literaire en audiovisuele collectie van Armando en de bewoners- en behanggeschiedenis van landhuis Oud Amelisweerd.

Contactinformatie

E-mail: 
                    info@MOA.nl       
Telefoon: 
                    +31 (0)30 890 54 60
Reacties (10)

Vaartochten naar Vreeswijk bij Kaarslicht                        

Rederij Schuttevaer vaart op woensdag 18 december 2013 met vier rondvaartboten van Utrechjt naar Vreeswijk bij kaarslicht

vertrek is om 15:30 vanaf de afvaartsteiger aan de Oudegracht 85 in Utrecht

terug varen is niet mogelijk i.v.m. de bruggen en sluizen die gesperd zijn u kunt met de tram terug naar Utrecht.

 

Ook kunt u vanaf de steiger aan de Herenstraat in Jutphaas vaart van 18.00 – 22.00 uur ieder kwartier een rondvaartboot naar Vreeswijk v.v.

Een leuke boottocht door Nieuwegein in het donker en bij kaarslicht en het parkeerprobleem in Vreeswijk lossen we op !

 

Voor prijzen en graag vooraf reserveren: 030-2720111 of www.schuttevaer.com

 

Voor informatie over de kaarsjesavond: www.vreeswijkbijkaarslicht.nl

Reacties (6)